Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

ESMC 990611

Publicerad 2016-03-06 19:31:00 i Allmänt, Hemmafältet, Propulärkultur, Tiger Moth...och Moth,



Idag tänke jag visa ett knippe bilder tagna den 11 juni 1999 på hemmafältet Eksjö/Ränneslätt (ESMC). Denna dag var ett gäng de Havilland Tiger Moth på väg mellan Västerås/Hässlö till Stauning och KZ Rallyt därstädes. En av dessa Tiger Moth var den helgula SE-AMM som i början av deceniet byggts upp av Mats Roth. Han kom några veckor senare sälja flygplanet till en ägargrupp i Karlstad och tyvärr kom SE-AMM haverera med dödlig utgång den 7 september 1999.



Nästa Tiger Moth...

 
...i kön var SE-AMI...



...som på den tiden ägdes av Åke Kjellgren och var baserad på Skå-Edeby. Tror denna maskin numera ägs av Jörgen Davisson och bor Skövde.



Kenneth Öhrn flög SE-AMG. Även denna Tiger Moth har sålts vidare och ägs numera av Mikael Ivarsson i Lidköping. Kenneth flyger numera som bekant med sin Stearman, men har en annan Tiger Moth under restaurering. Kolla inlägget Tiger Moth SE-BYL.
 
 
Själv flög Mats Roth sin andra Tiger Moth, SE-AMR. Till skillnad mot de övriga Tiger Motharna är SE-AMR svensktillverkat och klart äldst.
  
 
Mats gick bort för ett par år sedan och SE-AMR ägs numera av Henrik Lundh. Även denna Tiger Moth har varit föremål för egna blogginlägg - kolla in Almen och Martin Rudolf och Martin Rudolf 80 år.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Lars Larsson

Publicerad 2016-03-07 20:04:53

Mycket trevliga bilder, Tiger Moth har alltid varit en favorit! Mats Roth hade ju Sk 11 nr 594 också. Finns den kvar någonstans, eller blev den reservdelar ?
/Lars L

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela