Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Wand'rin Star

Publicerad 2014-10-31 12:12:00 i Musik - 60-tal,Lee Marvin   Wand'rin Star

...
från 1969 får bli denna veckas fredagstreat. Världens mesta "icke-sång" - som ändå var med i en filmmusikal, som ändå blev en världshit...kanske just därför?

Somliga tycker kanske att det är ett rätt annorlunda val, men förutom att vara med i annars rätt hemska Guldrushens glada dagar så är låten nämligen med till det tänkta soundtracket till A Chicken Has Been Killed. Det handlar alltså om filmen baserad på den fictionroman om Biafra, luftbron dit och tiden med Hank Warton som Uffe Engelbrecht aldrig hann skriva...

I'm an exodus to nowhere...sometimes I get mighty homesick....


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: SuperEchoChris

Publicerad 2014-10-31 23:30:31

Filmtrivia numero ett: Lee Marvin hade redan tackat ja och skrivit kontrakt för en annan film när han blev erbjuden rollen som Ben Rumson i den här filmen. Eftersom arvodet var avsevärt högre tog han smällen med kostnader och juridiska efterspel att bryta det andra kontraktet. Efteråt har han dock erkänt att det var ett både girigt och gigantiskt misstag med tanke på vad som blev av de två filmerna. Den andra rollen gick i stället till William Holden som fick spela Pike i den numera klassiska och betydligt mer hyllade västernfilmen "Det vilda gänget" i regi av Sam Peckinpah! Lee Marvin är för övrigt bara 44 år gammal i videon ovan!

Filmtrivia numero två: Lee Marvin var som en del kanske minns i Sverige 1983 och spelade in vissa scener för filmen "Gorkijparken", bland annat ute på Lidingö. Vad som aldrig kom ut i media var att han åkte på en rejäl lunginflammation i den svenska vintern, förmodligen på grund av att han i sitt sundersupna skick knappt hade något immunförsvar att tala om! Vissa scener fick strykas och i de han finns med i är han fullpumpad med penicillin, kortison och andra "uppiggande medel" för att klara av sitt agerande. Han dog av en hjärtattack fyra år senare.

Postat av: F

Publicerad 2014-11-02 23:12:17

Tack för högintressant filmtrivia, SuperEchoChris :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela