Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Say Goodbye To Hollywood

Publicerad 2008-05-15 15:09:00 i Musik - 70-tal,Billy Joel  Say Goodbye To Hollywood

Det går cirka ett år mellan varven, sedan kommer Say Goodbye To Hollywood upp här på nytt. Första gången var i september 2006 och i inlägget Sjungande trummis: Olsson. Andra gången var för ett år sedan då den berördes i Scandinavian Raceway Nostalgia.


1976 släppte Billy Joel albumet Turnstiles där just  Say Goodbye To Hollywood finns med. Den släpptes också på singel och blev en Top 20-hit. Joel, som den utpräglade Long Island-kille han är, känner sig trött på att bo på den amerikanska västkusten - och när man lyssnar på texten så är ju det inget man direkt missar.

En "populär" förklaring om låten är annars att den handlar om Ronnie Spector, att hon då hölls fången av sin ex-make Phil Spector. Och det är nog så att Billy Joel och producenten Phil Ramone hade Spectors The Wall of Sound i tankarna när man spelade in låten, eller hur?

Hur skulle då en version med Ronnie Spector låta - alltså hon som Amy Winehouse är till cirka 60 procent en copy cat av? Tidigt nästkommande år hade Ronnie Spector kommit ut från "fångenskapen" och kom då att spelade in låten - klicka här för att kolla in ett Top Of The Pops-inslag från oktober 1977. Den var producerad av Little Steven och The E Street Band fick i detta fallet ikläda sig rollen som "The Wall Of Sound".


Fast fortfarande tycker nog att Nigel Olssons version av Say Goodbye To Hollywood är den bästa...

Bobby's drivin' through the city tonight
Through the lights in a hot new rent-a-car


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Farbror Sid

Publicerad 2008-05-15 21:11:29

En får tacka för utbildningen... du fyller i många vita fläckar.

Hade aldrig förmånen att komma till raceway'en under de gyllene åren.

Det är bra att du kör lite favorit i repris... det är svårt att gå igenom hela din blogg...

Postat av: F

Publicerad 2008-05-15 22:30:53

Vissa låtar är så pass bra så de kräver att nämnas både en och två et tre gånger. Finns det dessutom någon nyupptäckt obskyr cover att rikta intresset emot...ja, då blir det även en fjärde gång ;)

Postat av: Sötsak

Publicerad 2008-05-16 10:55:31

RE: Haha, nåja inatt gick det bättre med sömnen iaf! ;-)Förresten, för mig är B joel's "Vienna" the one and only... :-)

Postat av: F

Publicerad 2008-05-16 14:20:18

Für mich är Vienna (låttiteln) för evigt förknippat med Ultravox. Se t ex http://lae.blogg.se/2008/april/cocktailparty-hos-mensdorff.html :)Postat av: Mårten

Publicerad 2008-05-19 12:58:46

Jag har faktiskt den där singeln med Ronnie Spector och E-street band, udda kuriosa i min springsteen-samling.Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela