Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Nya A J Andersson-produkter tillgängliga

Publicerad 2007-03-22 10:15:00 i Allmänt, Bücker, Propulärkultur,

image461

Nu kan åter beställa sin nytillverkade Bücker Jungmann eller Jungmeister hos polska Serwis Samolotów Historycznych. Om man tittar på deras hemsida ska även Bestmann vara tillgänglig. Frågan är om även denna är rätt upp och ner nytillverkad, eller det renoveras/restaureras gamla exemplar?

Man har även haft en lagom form av produktutveckling på dessa klassiska 30-talskonstruktioner, en gång ritade och konstruerade av Anders Johan Andersson och Carl Clemens Bücker. De nya polska versionerna har fått starkare motorer. I fallet med Jungmann och Bestmann var det väl detta som skulle vara, så att säga, pricken över i' - båda typerna är kända för att vara en aning underpowered. I nosen på de nya "polackerna" sitter en tjeckisk fyrcylindrig-motor, LOM M332 AK,  på 140 hästar.  Direktlänk till annonsen som saluför bildens SP-YGM finns här

I Jungmeister kommer det i stället för Bramo-motorn sitta en Rotec R3600-stjärna på 160 hästar. Rätt look är viktigt när det gäller Jungmeister, konstflygplanens egna Stradivarius. Och då är självfallet även ljudet viktigt, frågan är om Rotec kan kvala in? Jungmeister kan även fås med LOM 332 C eller 337, alternativt valfri Lycoming, på 160-180 hästar.

Detta med att göra denna form av produktuveckling går bra att göra i nytillverkade flygplan. I orginaltillverade dito ska man passa sig för dylika tilltag - hemska tanke! Mer finns att studera om ditten och datten, bland annat detta med LOM-konvertering, på denna nya Bücker-site.

Om Jungmeister har jag bloggat innan, så detta får väl betecknas som ett kärt ämne: A J Produkter känner man till, nu kan vi även promota A J Andersson produkter.
image462

Alex Papanas Jungmeister YR-PAX - den "rumänska freden" (eller är det "yr passagerare" som åsyftas?)  - som vid invigningen av OS i Berlin 1936 gjorde en legendarisk uppvisning: Papana höll sig hela tiden innanför löparbanorna...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela