Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

LFV stänger ner infrastruktur för flyget

Publicerad 2024-01-16 20:53:00 i Allmänt, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


Hanteringen av viktiga beståndsdelar i svensk luftfartsinfrastruktur av statliga Luftfartsverket (LFV) är föremål för en debattartikel som publicerades på flygtorget igår. Det är ordföranden för Flygsäkerhetskommittén i Svensk Pilotförening, Tomas Gustafsson, som skriver några väl valda ord. Ett citat:

LFV hävdar att man är en viktig del av totalförsvaret. Ändå har man beslutat att överföring av radarbilder till flera svenska flygplatser ska upphöra och att kritisk navigationsutrustning ska läggas ner. Därtill fortsätter LFV en etablering av fjärrstyrda torn med centraliserad kontroll av svenska flygplatser som saknar operativ redundans. Med tanke på budskapen från Folk och Försvars Rikskonferens, samt Sveriges planer om ett NATO-medlemskap, framstår LFV:s agerande som både obegripligt och djupt oroande.
 
LFV och Swedavia är helt felkonstruerade för den tid vi nu lever i. De är vissa perspektiv rent av farliga organismer i samhällsträdet. Fast egentligen var LFV och Swedavia felkonstruerade redan i den stund som uppdelningen skedde. Vi var rätt många som visste det redan då...
Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela