Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Småländska flygrallyn

Publicerad 2024-04-24 06:59:00 i Allmänt, Propulärkultur,

Det genomfördes åtskilliga flygrallyn - sent 70-tal fram till tidigt 90-tal - i Smålands Flygsportförbunds namn, främst organiserade av Ingvar Asking och Calle Linghoff. Någon som var med, till exempel 1979? Det gick - som synes på dekalen ovan - till Skottland.

Stig Kernell skrev nedan artikel om de småländska flygklubbarnas flygrally ut i Europa första veckan i maj 1978. Det var ett imponerande startfält. Man mönstrade 16 deltagande flygplan med 50 personer! Svårslaget!
Lars Fogelquist, Rolf Andersson och Stig Kernell framför Linköpings Flygklubbs Cessna 172 SE-GYB, gissningsvis vid rallyt 1978. Stig gick över gränsen - landskapsgränsen - och bokade en av LFKs Cessnor. Bodde ju i Tranås.

Sista året i Smålands Flygsports regi tror jag var 1991 och då skulle man till Ungern. Men jag vet inte hur det blev med det. Var väl en del "vädermödor" då också. Numera görs detta i helt annan regi och i år går resan till Finland. Kanske får tillfälle att återkomma till det.

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Rolf Andersson

Publicerad 2024-05-09 17:17:23

En härlig bild på Lasse o Stig o undertecknad i mitten. Lasse o jag flög upp samtidigt för PPL 5 april 1972. Lasse utbildade sig vidare till kommersiell pilot medans undertecknad arbetat med grundhandling på flygplatserna ESGJ Torslanda o ESGG.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela