I ett kök med adress Sjöhagavägen - 23

Kallelse till Matslag hos Mats hade i god tid gått ut till oss berörda. Denna lördag bjöds det på följande meny.
Skreitorsk med grillad zucchini, paprika och sauterad purjolök Sandefjordssås med gräslök och rom.
Grillad oxfilé från Torsjö gård, vitlökssmör. Rotfruktsgratäng med potatis, rotselleri, morot.
Churros, serverat med hallon, chokladsås med smak av gräddkola och vispad grädde.

Säsong för Skrei! Nu är det åter säsong att njuta av färsk norsk torsk när den är som bäst. Varje år vandrar Skreien från Barents hav till Nordnorges kust för att leka mellan januari-april, då den traditionsenligt fiskas och avnjuts färsk i säsong. Den långa vandringen från Barents hav ger fisken ett mycket delikat kött som är muskulösare, fastare och vitare än vanlig torsk – det är den förvandlingen som gör att torsken blir skrei. Skrei får bara kallas skrei mellan januari och april och kallas skrei även i Spanien och Frankrike.
Namnet ”skrei” kommer av det gammelnorska ordet för skrida, vandra. Hur får man en torsk att sluta vandra?
- Man tar bort benen

Götebörg!!
Och några stänkare på det, till exempel en Tequila Sunrise. Här kommer några klickbara bilder.













