Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

En skånsk Ovation

Publicerad 2022-12-07 13:07:00 i Allmänt, Hemmafältet, Mooney, Propulärkultur,

En trevlig överraskning på hemmafältet Ränneslätt den sista mars 2002 var ett besök av denna skånska Ovation. Ja, typen är ju en Mooney M20R Ovation som på den tiden var hemmahörande i Skåne. Notera att TKS-avisningen på vingframkanten förresten.

Denna Ovation tillverkades 1995 och var som synes registrerad i USA, N35MD. Jag tror att MD stod för Mats Dahlman. Den svenske ägarens initialer var det i alla fall. 
Flygplanet hade importerats nytt av danska Sun-Air och var 1995-97 OY-SVV. Därefter hamnade det under tre år på Luxemburgs register som LX-THF. Nedan bild tog jag i Landskrona sent i augusti 2000. I november samma år blev Ovationen N35MD. Gissar att den huvudsakligen var baserad i Kristianstad (?).

N35MD användes av Balticum Frinab. Med andra ord, det ligger nära till hands att tro att landningen på Ränneslätt hade att göra med ett besök i företagets verksamhet i Frinnaryd.

2003 ersattes denna Ovation av en Piper Cheyenne II, SE-LUB. Mooneyn hamnade i Frankrike och finns nu av allt att döma i USA, fortfarande som N35MD.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela