Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Tiger Moth SE-COT

Publicerad 2021-11-14 12:30:00 i Allmänt, Propulärkultur, Tiger Moth...och Moth,

Någonstans i UK i under 50-talet: Ett par gubbar flyttar på de Havilland DH.82a Tiger Moth G-ALFG.

Flygplanet var tillverkat 1940 och hade använts av RAF med serial R5176. 1950 blev det civilt registrerat G-ALFG och fem år senare ägdes Tiger Mothen av North Downs Gliding Trust Ltd., med hemmabas Lasham Aerodrome. Gissar att bilden ovan är tagen där. Den 20 november 1960 avregistrerades G-ALFG som såld till Sverige.

Den 19 maj 1961 inregistrerades Tiger Mothen i Sverige som SE-COT. Ägare var Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) och flygplanet placerades på Ålleberg för att bogsera segelflygplan.Dess karriär verkar inte ha varit speciellt lågvarig. Luftvärdigheten utgick den 19 december 1961 utan att blivit förnyad. Man kan gissa att flygplanet varit ute för något haveri och därefter blivit använt som reservdelar åt de andra KSAK-Tiger Motharna. Finns det bilder på SE-COT? Efterlyses.

Loggboken till Tiger Moth G-ALFG, eller om man så vill; SE-COT, finns i alla fall kvar på Ålleberg. Steppen har hittat den och skickade nedanstående bild. Det var anledningen till att jag plockade fram bilden på Tiger Mothen...och detta inlägg blev till.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela