Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Fly in på Möckelns is 210213 (uppdaterad med film)

Publicerad 2021-02-13 18:45:00 i Propulärkultur,

Att det i år blivit riktigt vinter med sista tiden ett stabilt kallt och bra väder, har gett möjligheter att landa på sjöisar. Idag har det förekommit fly in på sjöisar på till exempel Bottensjön i Karlsborg och Möckeln i Älmhult. Vad det gäller arrangemanget på Möckeln så var även det ombloggat för fem år sedan.

Denna helgen har det ju nästan varit som på den gamla goda tiden, när det fanns en veritabel uppsjö 😉 av dylika arrangemang på våra sjöar.

Matsen skickade följande text med lite bilder från Möckeln idag.

Det har av naturliga orsaker varit dåligt med flygevenemang det sista året, men lördagen bjöd på ett fantastisk fint vinterväder med strålande solsken som gjorde att många avbröt sin karantän. En inbjudan hade gått ut på sociala medier till ett is-fly-in på sjön Möckeln utanför Älmhult, närmare bestämt på Lönsaviken vid Ugnhult (Liatorp).
 

Många intresserade åskådare / deltagare hade mött upp. De första flygplanen började dyka upp vid halv elva-tiden, sedan flöt det på i jämn ström till efter klockan fjorton. Undertecknad räknade till 35 flygplan, vilket enligt arrangörerna är ett rekord. De flesta maskinerna kom från Skåne, vilkas flygare är synnerligen aktiva även under vinterhalvåret.
 

Det fanns kaffe och korv att köpa till självkostnadspris och alla såg ut att trivas trots den kyliga luften som under dagen steg från ca -8 till strax under noll.

Uppdaterat! En underbar film från Liatorp Lake Mockeln Fly-in gjord av Hasse Hellstrom dök upp i flödet och ska ju självklart finnas med i detta inlägg!

Kommentarer

Postat av: Stellan

Publicerad 2021-02-15 13:31:45

Ser ju underbart ut!

Hur ser reglementet ut, får man starta och landa på sjöar och isar som man vill och efter behag eller måste det anmälas på något sätt?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela