Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Ta' din reggae en gång till

Publicerad 2020-06-16 15:00:00 i Allmänt, Bästa sommarlåtarna, Musik - 80-tal,


Vilken låt är sommarplågan nummer ett alla kategorier? Så här 40 år senare är det kanske dags att föreslå One more reggae for the road med Bill Lovelady? För jag tror att den uppfyller de flesta kritererna...

One more reggae for the road var Veckans Smash Hit i Poporama den 19 juni 1980. Resten av sommaren och in i september låg den högt på försäljningslistan här i Sverige. För - och nu kommer det; denna sommarplåga var en högsta grad svensk företeelse! Undrar hur många svenskar på chartersemester genom åren efteråt har småstukade gått fram till DJ-båset, och förgäves önskat One more reggae for the road? Utanför Sverige (och Norge) är nämligen Bill Loveladys låt väldigt okänd, tro det eller ej. Om inte annat blev charterturisten kanske varse om detta faktum, där och då? På diskot i Ayia Napa?

Hösten 1980 kom för övrigt - som sig bör på den tiden (vare sig man ville det eller ej) - en svensk version, denna gång med Ingmar Nordströms som fick titeln Ta' din reggae en gång till. Den spelades även in av Flamingokvintetten. Det är något visst med dessa översättningar och första textraden går inte av för hackor:

Hon kom från Madrid, flickan hade speed (?), Ja hon hade det där...som kan jämföras med orginalets:

She came from Madrid, just a crazy kid, Met her down in Cádiz, I think you know where that is...

Sommarplågornas sommarplåga nummer ett i Sverige! Åtminstone om jag får välja.


Kommentarer

Postat av: Birger

Publicerad 2020-06-16 22:40:35

Tidig fredag denna vecka :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela