Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

BA-11 SE-XCK - 3

Publicerad 2016-08-09 06:26:00 i MFI,Christer Stenman tog ovanstående bild på BA-11 SE-XCK i Kåremo i slutet av juli. Som ni ser har flygplanet varit ute för ett haveri. Så här skrev Rolf Björkman i senaste utgåvan av Pilot Briefing:

Det tredje haveriet inträffade med ett mindre X-klassat flygplan av typen Andreasson STIL BA-11. Haveriet inträffade på ett mindre fält i Skåne i samband med landning. Det blev en hård landning med studs och sedan haveri med flygplanet på rygg där detta enligt uppgift blev helt demolerat. Föraren klararade sig bra. Man kan anta, jag har inte flugit typen, att detta är ett känsligare och kanske mer svårlandat flygplan än de två andra som havererade. Det skulle vara intressant att få veta varför denna olycka inträffade. Piloten var bedömt rätt oerfaren. 

Den sista meningen klargör att SE-XCK vid haveritillfället hade fått en ny ägare. Olyckan skedde för övrigt samma dag som flygplanet övertogs. Jag avser inte att gå in i flera detaljer, utan bara konstatera att numera finns den sönderslagna BA-11:an i Kåremo hos Gennart Claesson. En vacker dag kommer den kanske i luften igen..?

Nedanstånde bild togs av Per Wernholm i augusti 2014. För mer om BA-11 - se detta inlägget.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela