Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Eksjö Flygdag 120819

Publicerad 2012-08-20 12:53:00 i Eksjö Flygdag, Hemmafältet,

 
 
Det blev en underbar dag på Ränneslätt igår! "Vi hade iallafall tur med vädret" - slitet uttryck med ack så passande. Eksjö Flygdag och dess uppvisningar och utställningar drog en publik på cirka 10 000 personer. Det känns verkligen jättekul att så många ville vara med att fira Ränneslätts 100-åriga flyghistoria.
 
Fellow blogger chefsingenjören skriver så här:
 
I Eksjö så låg...fokus på att låta publiken komma nära uppvisningen och därmed bli en del av showen i stället för enbart vara passiva åskådare. Flygplanen startade och landade bara metrar framför publiken och uppvisningen i luften hölls på så nära håll att t.o.m. min lilla kompaktkamera kunde ta bra bilder, se ovan. Buller, rörelse och lukt från motorer, precis som det ska vara.

Det är också skönt att se engagemanget från alla inblandade. Flygglädje är A och O för en flygshow och i Eksjö visade alla inblandade stora mått av just detta. Det var frivilliga som vinkade in oss besökare på uppställningsplatsen och välkomnade oss till Eksjö. Det var entusiaster som ställde upp och visade flygplanen på marken och i luften. Det var entusiaster som planerade och ledde flygshowen.

Man bugar och tackar för dessa ord. Det är sånt som som värmer ett gammalt Lae-hjärta in i hjärteroten. Läs hela inlägget här.
 
Dags för lite bilder, jag låter dessa tala för sig själva. Det är en mix av bilder som jag tagit själv och andras...
 
        
 
Av naturliga skäl så kunde jag inte ta så mycket bilder denna gång. Men jag hoppas att andra lyckades bättre med den biten. Det finns till exempel en hel del bilder på flygklubbens egna sajt.
Tomas Berggren har lagt upp bilder på youtube tillsammans med passande musik.
 
 
Mer bilder...
 
        
 
Dessa bilder är tagna av Arvid Kornstrand -
 
 
Nedanstående bild är en skärmdump från en video tagen av Eibert Einarsson. Den sumerar väldigt bra kärnan i vad vi igår firade, bilden kunde lika gärna varit tagen 1912: Mikael Carlson i luften med sin Bleriot XI och Smålands Husarer till häst, ett av fyra uppresta manskapstält modell sent 1800-tal syns också (ingick i närmsta uppvisningslinjen). När man använde uttrycket "Historien vingslag" kände man att man hade fog för det...
 
 
Återigen en bild som kunde varit tagen 1912, denna gång efter en omgång i photoshop. Fotograf är Daniel Nilsson.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Fiddeli

Publicerad 2012-08-20 17:48:59

Lae, du och din speakerkollega gjorde ett grymt jobb. Naturliga, roliga och med stor kunskap kunde man förstå och få insikt om vad som visades upp på skyn ovanför Ränneslätt. Tack för det! :)

Svar: Oj, man tackar och bugar för de orden. Värmer ett gammalt lae-hjärta :)
Lazerjesus

Postat av: Adela

Publicerad 2012-08-20 18:38:13

Suuuuperdag!:)

Postat av: Nicklas Lennartsson

Publicerad 2012-08-20 18:46:18

Känns verkligen surt att inte kunna varit med och dela den fina flygdag ni fixat till! Vad tvingas man inte göra när plikten kallar på pappas racesegelbåt... Jag kommer igen, detta missas inte två gånger :)

Postat av: Matsen

Publicerad 2012-08-22 17:25:42

Tackar så mycket för årets bästa flygshow!! Jag har inte kommit på något negativt att säga om den... om vi bortser från myggorna kvällen före... Superbra rätt och slätt! (Ränneslätt)

Svar: Oj, tackar för det Matsen! :D
Myggorna var stand in's för uteblivna DH Mosquito dagen därpå ;)
Lazerjesus

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela