Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygande i bloggosfären sedan 2005

Video Killed The Radio Star

Publicerad 2009-10-31 13:05:20 i Musik - 70-tal,The Buggles  Video Killed The Radio Star

Nu är det 30 år sedan som 'Videon dödade radiostaren': Den 1 november 1979 gick låten in som Veckans Smash Hit i Poporamas "Heta högen". Den hade blivit englandsetta den 20 oktober. 

Video Killed The Radio Star
 skrevs av basisten Trevor Horn tillsammans med gitarristen Bruce Woolley, som dock lämnade The Buggles innan singeln släpptes i början av september. Gruppen nedskalades då till en duo där den andra hälften utgjordes av Geoff Downes som spelade keyboard och percussion.

Låten handlar om nostalgi, musik och teknisk utveckling - alltså rätt mycket samma saker som denna blogg...Inför 25-årsdagen av mordet på 'radiostaren' slog man på stort och höll en jättelik Trevor Horn-konsert på Wembley. Den började naturligtvis så här...
 


Men alla försök att döda 'radiostaren' har hittills varit förgäves. Bara för någon vecka sedan (den 20 oktober to be more precis, se "datumkoppling" ovan) blev den uppväckt med råge igen...och detta kan ju anses vara en del av "verkligheten"...

In my mind and in my car, we can't rewind we've gone to far
Pictures came and broke your heart, put the blame on VTR


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Bengt

Publicerad 2009-10-31 18:01:24

Kvitt-kviddelivitt :)

Postat av: SuperEchoChris

Publicerad 2009-10-31 18:13:55Fast mest intressanta trivian om den här truddelutten, framför allt i en blogg som denna, är väl att detta är första låten/videon som spelades i premiärsändningen av MTV!!

Postat av: F

Publicerad 2009-10-31 19:55:54

yepp, SuperEchoChris ... tänkte på det innan idag också. Det är lite det som låten handlar om, hur saker blir passé: Att MTV är det idag ... men låten består ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela