Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygande i bloggosfären sedan 2005

The Battle of Säve - 37

Publicerad 2023-05-07 21:12:00 i Allmänt, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


Njut av lite fina filmbilder från Säve från Jan Mogrens produktion ovan. Från tiden då allt var frid och fröjd. Och det var inte alls länge sedan...

Saxar en bit från Aeroklubben i Göteborgs (AKG) senaste medlemsutskick:

Våren har kommit och med det planeringen av brandflyg. Brandflyget och övrigt samhällsflyg är mycket viktiga verksamheter. Det har blivit extra tydligt nu när vi diskuterar flygplatsfrågan med politiker och andra beslutsfattare. Det är viktigt att vi medlemmar prioriterar samhällsflyget och gör ett bra och proffsigt jobb. Det kan i slutändan vara det som säkrar fortsatt  tillgång till flygplats för oss.

Vad gäller arbetet med fortsatt tillgång till flygplats pågår ett antal dialoger. Flygplatsledningen indikerar att vi får vara kvar till slutet av 2024. Parallellt har en konstruktiv dialog med politiker och beslutsfattare initierats. Från politiskt håll finns ett stort intresse för det samhällsnyttiga flyget vi utför såsom brandflyg, sjöövervakning mm.  Flygplatsgruppen AKG/Chalmers arbetar vidare med ovan och med ett antal initiativ med ambitionen att säkra fortsatt flyg på i första hand Säve.

Se The Battle of Säve - 34The Battle of Säve - 35 och The Battle of Säve - 36 för mer bakgrund rörande det senaste nedläggningshotet. Ena stunden visar ägaren Castellum att man är kommittad att driva Säve flygplats under en överskådlig tid. Får flygklubbarna med sig i nyordningen, ger dem hopp och framtidstro, men gör sedan en kovändning av sällan skådat slag. Säve flygplats behövs - det är av nationellt/internationellt intresse att ha flygplatsinfrastruktur på plats i närheten av Skandinaviens största hamn som är oerhört viktig för Sverige...och Finland! 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela