Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Flygglädje - 17

Publicerad 2022-05-08 19:16:00 i Allmänt, Brandflyg, Gone but not forgotten, Hemmafältet, Mooney, Piper, Propulärkultur,

Under flygning med Jönköpings Flygklubbs Piper Cadet SE-KIK från Eksjö till Jönköping under lördagen, anades en rökpelare söderöver när vi närmade oss landning. Vi bestämde oss att kolla upp röken...och mycket riktigt: Det brann i skogen söder om Torsvik!

Klockan var då ganska precis 14. Nils ropade upp Sweden Control och lämnade koordinaterna, som i sin tur larmade vidare till Räddningstjänsten.
Efter landning ringdes även en kontakt upp inom Räddningstjänsten, detta för att säkerställa att informationen hade gått fram. Det hade den.

Här kan det vara läge att flika in att inget brandflyg var påkallat av Länsstyrelsen. Det var ren tur att vi såg elden och därmed kunde larma. Idag hände det igen, att ett förbipasserande flygplan upptäckte en skogsbrand, denna gång utanför Vaggeryd. Notera att man denna gång påpekar att upptäckten gjordes från flygplan. Det gjordes inte av media i "vårt fall".
Brandbilar fortfarande på plats vid 17.30. Branden var nog tydligen större än vad en annan kunde ana.

Detta kom att bli upptakten till en lördag i flygets tecken. Mer flygande, nu med Mooney 252 SE-LNK, en sväng till Kalmar. På hemvägen tittade vi bland annat till ett par rullbanor som inte längre används för flyg. Åtminstone inte återkommande, alternativt alldeles för lite. Känner ni igen flygplatserna?

Sedan var det på kvällen dags att återuppväcka det slumrande sällskapet Syltlökens Vänner vid en stadig middag i Jönnet. Det var vi banne mig värda - lite syltlök!

Självklart blev det några bilder tagna under lördagen och sin sedvana trogen kom Flygfrämjandet förbi, samt bad mig publicera några av dem. Flygfrämjandet rekommenderar: Bli en del av FlygSverige - gå med i närmaste flygklubb!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela