Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygande i bloggosfären sedan 2005

Little Lies och Christine McVie

Publicerad 2022-12-02 14:00:00 i Allmänt, Musik - 80-tal, musik,


Fleetwood Mac  Little Lies

Det duggar tätt med låtar från Fleetwood Mac's Tango In The Night-album här på bloggen. Förra veckan var det Everywhere och denna fredag är det Little Lies. Anledningen till dagens postning är att Christine McVie gick bort i onsdags. Hon har skrivit bägge låtarna och sjunger på Little Lies


Christine Perfect (som hon då hette) gifte sig 1968 med John McVie - som är Mac i Fleetwood Mac och dess bassist - och 1970 blev hon medlem i bandet för att ta hand om tangentborden. (Fleetwood kallas även Mick och är trummis.)

Det var John och Christine som såg till att Stevie Nicks och Lindsey Buckingham kom med i gruppen i mitten av 70-talet. Då hade det engelska bandet sedan ett tag flyttat till USA. Därefter kom albumen Fleetwood Mac (1975), Rumours (1977), Tusk (1979), Mirage (1982) och Tango In The Night (1987). De andra fullängdarna är jag dock lite tveksam om man egentligen behöver.

Förutom de två låtarna som nämndes först i inlägget, stod Christine McVie bakom till exempel Over My Head, Say You Love MeYou Make Loving Fun och kanske den mest kända; Don't Stop.


Läs Christine McVies egna historia om sig själv, berättad i en intervju i Mojo.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela