Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

ESSI 220806

Publicerad 2022-08-06 21:24:00 i Allmänt, Propulärkultur,

Första helgen i augusti betyder för bloggisten att det är Fly In på Visingsö (ESSI). Så därför har rätt stor del av lördagen spenderats på det lilla fina flygfältet på öns nordspets. Evemanget - arrangerat av Jönköpings Flygklubb - hade återtagit och förbättrat sig vad det gäller "fikainfrastruktur". Hatten av till alla!

Hur många flygande besökare? Gissar att det på lördagen (fly in'et fortsätter även söndagen) var ett 50-tal flygplan och ett par helikoptrar samt några gyrokoptrar. Visst, det kunde antagligen varit fler om inte Flygfesten i Dala-Järna inträffat samma helg, men jag tror den största anledningen var att det var rätt blåsigt i södra Sverige.

I år var det också i slutet av eftermiddagen flyguppvisning: JAS 39 ("Leaker"), Pitts S-2-rote (Bengan och Gustaf) och enskild SK 60 (Schylas). Flyguppvisningen var också anledningen till att det var en rätt skaplig publiktillströmning. Har aldrig sett så mycket folk på Visingsö Fly In som vid upplaga 2022.

Sedan bidrog Rickard och jag - när vi flög hem - till allmänflygets betydelse vad det gäller samhällsnytta: Vi såg en rätt rejäl rök sydväst om Jönköping, vilket rapporterades till Sweden Control för vidare åtgärd. Väl hemma noterade vi senare detta i nyhetsflödet.

Bilder togs det naturligtvis några stycken vid besöket på Visingsö. Varsågoda!


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela