Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flyg är kollektivtrafik

Publicerad 2021-02-03 15:00:00 i Allmänt,

...som gör stor nytta. Så lyder rubriken på Mattias Jönssons välskrivna insändare i Sydsvenskan den 31 januari i år. Jag håller med i varenda ord och det här behöver fler läsa!

Jag brukar säga: Flyg är svårt att förstå, men lätt att hata. Faktum är att Mattias här lyckades förklara en hel del på ett enkelt och tydligt sätt.
Det här borde väl man till mans och kvinns kunna förstå? För faktum är i dessa dagar av debatter, som främst handlar om flygplatsers vara eller icke vara, att nedläggningsivrarna ofta har enkla, "billiga" och gärna känslomässiga argument. Många kan bemötas i princip hur många gånger som helst, men de återuppstår likt vikbara helfigurer på en skjutbana. Man orkar inte ta till sig de argument som talar för flyg - för det tar ofta lite mer energi att sätta sig in i - att förstå.

Därför säger jag det igen: Flyg - svårt att förstå, men lätt att hata. Och därför ska man läsa Mattias text - det är dags att förstå! Flyg är framtiden och de städer, regioner och landsändar som inser värdet av sin flygplats kommer att bli vinnare.

Flyg - att förstå det är att älska det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela