Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Bromma - 80 (Uppdaterat 210504)

Publicerad 2021-04-21 21:30:00 i Allmänt, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


Apropå dagens regeringsbesked angående förtida nedläggning av Bromma flygplats:

Det är bråttom för miljöpartiet att lägga ner huvudstadens närmaste flygplats. Partiet har sett i glaskulan och förstå vart åt det barkar: Flygtrafiken står inför ett nytt teknologiskt genombrott. Inom några år kan det vara en realitet med mindre eldrivna trafikflygplan, vilka gör täta turer mellan ett stort antal olika städer. Alla flygplatser i landet är därmed i högsta grad viktiga för trafikelflygsnätet. Inte minst Bromma som i ett sådant infrastruktursystem skulle vara en oerhörd tillgång, ett viktigt nav.

Så nu kan miljöpartiet skönja att satsningen på tåg och höghastighetsbana snart är hotad. Ingen vill i ett sådant läge slänga alla dessa hundratals miljarder kronor - som denna satsning beräknas kosta - "i sjön", eller hur?

Om miljöpartiet verkligen är det de heter skulle man fatta detta, vara framsynta och istället förstå Brommas betydelse. Flyg är ett viktigt verktyg i demokratins tjänst. Kanske ett av det moderna samhällets viktigaste...

Nedläggningen av Bromma flygplats är med andra ord en symbolfråga för miljöpartiet - det handlar snarare om "religion" än miljö. "Flyget" ska bara helt enkelt utmålas som satan....för det är inte en fråga om utsläpp och effektiva kommunikationer längre. I så fall borde miljöpartiet veta bättre (?).
 
Men som jag sagt tidigare; flyg är svårt att förstå, men lätt att hata. Det är enklast så. För miljöpartiet.

Bromma flygplats fyller för övrigt 85 år i slutet av maj. Länge leve ESSB/BMA! Hipp, Hipp...

Uppdaterat 210504

I dag stod det klart att riksdagens trafikutskott röstat ner förslaget om att snabbt lägga ner Bromma flygplats och flytta trafiken till Arlanda.

– Med ett sådant här besked måste regeringen göra ett omtag. Man ska nog tolka riksdagens agerande som en näsknäpp regeringen, som gick ut så här tydligt trots att det finns en majoritet i riksdagen för att bevara flygplatsen, säger Mats Knutson.

Från Trafikutskottet säger nej till regeringens Brommaförslag.

Ännu en Bromma-utredning here we go! Det går knappt ett val emellan dem längre. Baka en rejäl tårta så länge och visa miljöpartiet hur gott det kan vara.

Tips: Skicka tårtogram till Tjockhults miljöpartister c/o Stockholms stad, med tårttexten "Länge leve Bromma flygplats 85 år". Alla de institutioner landet runt som värnar om huvudstadens närmaste flygplats borde unna sig/MP en sådan tårta. Ta en själv förresten och lägg upp en bild på tårtan och tagga exvis #brommaflygplats85år #bevarabrommaflygplats #brommatårtatillmp

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela