Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Kan allmänflyget hjälpa till i krisen?

Publicerad 2020-04-06 19:45:00 i Allmänt, Propulärkultur, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Mitt svar och förhoppning är Ja! Det är dags att ställa upp nu och visa vad småflyget kan bidra med när Sverige bit för bit stängs ner beroende på Coronakrisen. Nu slår det hårt mot infrastrukturen i och med att flygbolaget BRA idag ansökt hos om företagsrekonstruktion och kommer stå på backen till över sommaren.

I USA flyger allmänflyget och Civil Air Patrol in sändningar som vården behöver. Det kan vi göra i Sverige också! Och nu lär ju Bromma flygplats vara mer eller mindre öde med tanke på BRA:s problem. Borde inte vara några konstigheter att verka från och till Stockholm-Bromma med andra ord. Om det nu någonsin egentligen varit det...

Gippsland GA-8 (1911046467).jpg

Dags för allmänflyget och Frivilliga Flygkåren, FFK, att börja jobba. Varför kan man inte hjälpa till med leveranser av till exempel medikamenter, plasma och skyddsutrustning? Nu har Stockholm ett skriande behov som de närmaste veckorna dessutom kommer att öka. Fundera över hur man snabbt kan utjämna mellan regionerna i landet, men även hämta - om möjligt - i utlandet. Detta sagt med tanke på även ganska små sändningar blir viktiga. Det finns inga stora buffertar på sjukhusen och därför är tid en viktig faktor. Där kommer idén med flyg och ta fågelvägen in. Även de rätt små flygplatserna - ja, jag vill säga flygfälten - blir viktiga. 

Organisatoriskt är detta något som FFK borde ha på sitt bord. Min förhoppning är att man redan har långt gångna planer, klara att sättas i verket. Dessutom, tillgängliggör fallskärmsklubbarnas flygplan - de är perfekta för denna verksamhet.

Alla måste bidra! Sätt igång! Måtte vi i Sverige lära oss någon gång av historien. För det kommer finnas ett markant "före" och ett "efter" i det som nu har drabbat världen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela