Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

De sju underverken

Publicerad 2019-08-02 14:40:00 i Bästa sommarlåtarna, Musik - 80-tal,

Fleetwood Mac  Seven Wonders

...minns man från sommaren 1987 och var singelsläpp nummer två från det fantastiska albumet Tango In The Night. De första spåren på plattan är också hitsen, och dessa hör vi på radion även idag. Kort och gott, det som verkar blivit gruppens - med dess mest lyckade line up - sista platta (?) är numera en klassiker. För en romantiker är texten till Seven Wonders som honung...

Det här gänget hade sin historia och den kan man säga var inte helt okomplicerad. Under det sena 70-talet var Fleetwood Mac tämligen stenade av det mesta som fanns tillgängligt, mer eller mindre hela tiden. Varför? Ja, det kan man grunna över. Hade alla verkligen haft ihop det med alla? Orka. Och orka vara ett band ändå?

För snart tio år sedan skrev Jan Gradvall denna text som hintar om en komplex förklaring om bandets inneboende liv! Dess väsen. Och här skiljer sig Fleetwood Mac mot nästan alla andra band, det vill jag lova. Saker och ting är en aning...komplicerade.

Trevlig Helg! Häpp!

Kommentarer

Postat av: Matsen

Publicerad 2019-08-02 16:11:27

Jag lyssnade inte normalt på Fleetwood Mac. Varför vet jag inte. Däremot var de vanligt förekommande i Radioprogrammet Eldorado med Kjell Alinge.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela