Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Nu börjar flygsäsongen

Publicerad 2019-04-28 10:55:00 i Propulärkultur,

Fick ett mail med bilder och text från Matsen som var avsett för bloggen. Here goes...
 

Under påskhelgen började årets flygsäsong. Efter genomförd 100-timmars kontroll skulle flygare Martin återinta lufthavet med sin gula ögonsten. Som den kloke och medvetne pilot han är insåg han att han behövde avrostas och bad flygfältskollegan att få träna lite sporrhjul i dennes Super Cub med vederbörande som säkerhetspilot. Efter några svängar och ett antar studs-och-gå kände han att det funkade, och att den rätta känslan hade infunnit sig igen.

 

Dagen efter så var det dags att rulla ut den gule. Lite taxningsövningar visade att motorn inte gick som den skulle. Det ”fattades” en cylinder. Det blev att skruva ut ett antal tändstift och kolla. Jodå, det var ett som såg misstänkt ut. Detta blev utbytt och vipps, så var cylindern ånyo med i leken. Stor fröjd, och Martin kunde äntligen genomföra årets första flygtur i ett strålande väder med molnfri blå himmel och lätta vindar.

På annandagen var han igen på plats på fältet för en ny flygtur, och denna gång blev han borta nästan hela dagen. Men vi behövde inte vara oroliga. Han hade landat på några ställen för att språka lite med likasinnade.

 

Hur har du det med Din flygkondition efter vintern? Behöver inte också du avrostas? Lycka till med ditt flygande – mjuka landningar!

 

Matsen


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela