Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Rörberg - 3

Publicerad 2018-09-05 12:44:00 i Allmänt,Ännu en kommun har visat sig ha ledande politiker som är helt oförstående, eller rent utsagt; dumma. Kommunen heter Gävle. Igår fick "flygande aktörerna" på flygplatsen reda på att de ska vara borta därifrån vid utgången av nästa år - Rörbergs flygplats ska läggas ner helt och hållet. Följande sägs på Gävlebygdens Flygklubbs facebooksida:

Kommunen har tydligen under en längre tid planerat för en fortsatt avveckling av flygplatsen till förmån för någon annan typ av verksamhet. Man avser då sälja flygplatsen. Man har ingen kund ännu men försöker att göra marken så attraktiv och snabbt tillgänglig som möjligt. Så man vill ha oss borta från platsen i slutet av 2019. Man skall förhandla om var och en av arrendatorerna men säger samtidigt att man inte tänker bygga en ny flygplats åt oss. Detta informerade kommunens planeringschef för arrendatorer igår vid ett infomöte kl 1500. Från flygsidan har vi framfört att vi vill träffa samhällsbyggnadsnämnden som har uppdraget att bereda och genomföra ärendet. Planeringschefen påstod att det finns skriftliga uppdrag från kommunstyrelse eller fullmäktige till nämnden. Anders

Det är så att man rent av baxnar! Dags att mobilsera alla krafter mot detta idotiska påfund. Märkligt att en sådan idé kan få fotfäste i politiken efter en sommar som den vi precis haft.

Se även de tidigare inläggen The Battle Of Rörberg och The Battle Of Rörberg - 2. Det var där karusellen började...

Kommentarer

Postat av: Anders

Publicerad 2018-09-05 18:57:08

Appr. detta inlägget, flyg är kultur inlägg och andra inlägg.

Tittade i bokhyllan och hittade programmet (inkl biljetten) för flygdagen på Bromma den 6 september 1998. Det var en mycket trevlig flygdag och kanske sista gången vi såg en Lockheed Constellation flyga i Sverige.

Det som slog mig var vad som stod på både omslagssidan på programmet och på biljetten:
-"Evenemanget ingår i Stockholm - Europas Kulturhuvudstad 1998".
Jag tror inte det skulle fungera idag, 20 år senare.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela