Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Großflugzeug på Ränneslätt - 3

Publicerad 2018-10-25 12:38:00 i Allmänt, Hemmafältet,

Känns skönt att nu - äntligen - lyckats placera min text och få den publicerad i november. Har skrivit om, skrivit om...och skrivit om. Läs bakgrunden till arbetet i detta inlägg och följ länkarna tillbaka.
Tror inte att Ludendorff var med i flygplanet, när det landade på Ränneslätt den 23 november 1918, men kan mycket väl tänka mig en eller två koffertar ombord tillhörde denne Erster Generalquartiermeister. Han skulle någon vecka senare sitta och trycka utanför Hässleholm samt där skriva på en bok.
Har börjat ana ett samband mellan händelserna i Eksjö och Hässleholm. Med ombord på flygplanet var Nils Adlercreutz och ägaren till Hässleholmsgården hette Ragnar Olsson. Bägge var inte helt okända tävlingsryttare på landslagsnivå...
 
Ändrade i rubriken för att vara mer sanningsenlig. AEG G V är ju ett Großflugzeuge och inte ett Riesenflugzeuge och G:et innan den romerska femman indikerar just denna klassning. I vilket fall som helst var AEG G V nummer 1708/18 ur de kejserliga tyska flygstyrkorna, det största flygplan som då - i slutet av 1918 - setts i Sverige! Det blev några veckor senare det svenska militärflygets första tvåmotoriga flygplan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela