Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Biltema Airshow flyttar till Norge

Publicerad 2018-10-15 20:04:00 i Mustang, Propulärkultur, Spitfire,

I maj skrev jag bland annat i inlägget Exit Biltema Airshow? att...

SE-BIL och SE-BIR kommer nu få ny hangaradress i Stavanger. Enligt vad jag förstått kommer de bägge flygplanen snart ställas ut i Biltema-varuhus i Norge. Temporärt eller permanent? Ja, det får framtiden utvisa.

Nej, så blir det tydligen inte, som väl är. I en artikel i Solabladet nu ikväll presenteras fortsättningen för Biltema Airshow:

Rykter om utstilling i butikk kan nå avkreftes. Biltema bekrefter overfor Solabladet at flyene får base på Sola, og at de vil delta på flystevner også i tiden som kommer.

«Etter ønske fra publikum vil Biltemas to fly, en Supermarine Spitfire og en P-51 Mustang være klar for nye oppvisninger i 2019. Sjefflyger i 2019 vil være Espen Tjetland, men også Rein Inge Hoff vil operere flyene. Begge er lokale og erfarne flygere i flymiljøet på Sola.» skriver Biltema i en e-post til Solabladet.

Läs hela artikeln Spitfire og Mustang for base på Sola.Hörde med Pär Cederquist och han sänder följande hilsen:

Jag tycker att det är fint att de kommer att flyga vidare och ser fram emot att se dem i luften. Det finns bra förutsättningar där de nu har hamnar och jag önskar teamet på Sola lycka till. Det är Espen Tjetland som nu ansvarar för verksamheten där och han har mycket erfarenhet både som pilot och tekniker.

Kommentarer

Postat av: Trygve

Publicerad 2018-10-15 23:07:01

Jaja. Kjipt for dere i Sverige å miste disse to kjerrene, men jeg blir ikke overrasket om de kommer til å ta turen tilbake i tida fremover. Godt å vite at de blir holdt i lufta, og i Skandinavia!

Postat av: Anonym

Publicerad 2018-10-16 17:36:39

Sola! Usch! Jaha, då är det bara att skrota kärrorna om 5 år när dom korroderat sönder i den saltlaken till luft dom har där borta.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela