Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

ESMC 180521

Publicerad 2018-05-22 08:00:00 i Flygföretagande, Hemmafältet,

Det är inte det största flygplanet som landat på Ränneslätt (ESMC). Det är långt ifrån det äldsta, och det finns till och med nyare. Men antagligen är det nog det kanske dyraste flygplanet som landat här (?). En Pilatus PC-12 går väl i dagsläget på i runda slängar cirka 40 miljoner kronor. Räcker det förresten?

Ett kul - men kort - besök av PC-12 SE-MIX "drabbade" Ränneslätt igår, då jag passade på att ta lite bilder (naturligtvis). Två PC-12  finns för närvarande på svenskt register och det uppmärksammades i detta inlägget i december förra året.
Det är en fantastisk flygplanstyp som sedan i början av 90-talet har tillverkats i närmare 1 800 exemplar. Landning utan behov av reversering, och vid start i luften innan halva banan på Ränneslätt hade avverkats. Just SE-MIX opereras av Grafair.

Put me in your MIX, eller vad var det Barry White sa/viskade/sjöng i början av 90-talet? Läs gärna Flying Magazines Pia Bergkvists artikel om PC-12 NG.

Kommentarer

Postat av: Stellan

Publicerad 2018-05-22 08:45:56

Flygande doktorerna RFDS i Australien opererar drygt 30 av dessa under ganska knepiga förhållanden över hela kontinenten. Det måste ju säga något om dess kvalitéer.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela