Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

After Work 1981 - eller om det var 2001?

Publicerad 2017-11-29 15:00:00 i Hemmafältet, Piper,


Såg häromdagen att Piper PA-34-220T Seneca III N81AW (som i årsmodell 1981 Alfa Wiskey, - Air Work eller - After Work) hade lagts ut till salu på planecheck.com. Mindes direkt en frisk och tidig höstmorgon 2001, då just N81AW landade på ESMC. Det var ännu lite rester av morgondimma och gräset rätt fruset. Kallt, men man värmdes av ljudet av lite seriös piston.

Flygplanet ägdes då av Peter som sommarbaserat N81AW vid sitt stråk på golfbanan Grönhögen, längst ner på södra Öland. Det handlade om en upphämtning av ett golfproffs/-banedesigner, tillika god vän till bloggisten. På den övre bilden är det insittning...

På eftermiddagen - i betydligt bättre väder - återkom den öländska Senecan till Ränneslätt. Nu var det inte lika brått och det hanns med lite mer (flyg)snack. Det visade sig att Peter hade ägt en del andra flygplan genom åren, bland annat nämndes en svenskregistrerad Turbo-Arrow och en dito Brasse-bandit.

Cirka 2008 avyttrades N81AW till UK och jag misstänker att flygstråket på Grönhögen försvann ungefär samtidigt (?). Eller finns landningsmöjligheten kvar för de som vill gå en golfrunda?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela