Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

ESSL 141102

Publicerad 2014-11-02 21:00:00 i Propulärkultur,

 
Svängde förbi Linköpings flygklubb (LFK) i eftermiddags, hade hört att det vankades grillade hamburgare (Är man en snål smålänning så är man). Se även LFK:s ordförande Björn Rystedt senaste inlägg på klubbloggen.

 
Nyligen har en ny hangar med totalt sexton platser färdigställts och just nu håller man på som bäst att flytta över flygplan med mera till den nya hemmabasen vid Linköping General Aviation Center. Det vill säga på andra sidan banan på Linköping/Saab (ESSL) - det här har jag nämnt i tidigare inlägg. Sex av dessa nya hangarplatser är tingade av LFK och tre av Malmens Veteranflygklubb.Inte mycket kvar av hangarer på det gamla stället, bara en står kvar och ska snart rivas. Övriga har sålts och bortforslats från platsen. Klubbhuset står näst i tur att tömmas och bygget av det nya dito kommer strax påbörjas. Bilderna nedan togs i samband med att man flyttade Jungmannen och Super Cuben från Skywayshangaren till andra sidan. Två vänner som inte suttit tillsammans i en Super Cub på cirka 30 år passade också på att flyga en sväng...Invigning av "nya LFK" hoppas man kunna ske i juni 2015. Det snackas lite här och var att det kanske blir i samband med EAA Fly in och Saab Safir/MFI-meeting. Ja, det vore ju verkligen en schyst kick off!


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Dykarn

Publicerad 2014-11-02 22:32:39

Jo ,man börjar vänja sig vid tanken på flytt av något som har funnits väldigt länge på denna plats och dessutom personligen eftersom det var ett andra hem under några år.Men det känns faktiskt bra och några i vår klubb har gjort ett fantastiskt arbete med att få till en så bra lösning som möjligt . Så det skall bli både spännande och roligt att vara med om detta.

Postat av: AP

Publicerad 2014-11-06 15:54:59

Värt att poängtera att Cubben i fråga är en Super-Duper-Cub, dvs tidigare armecub som är moddad till 180hk, som faktiskt tillhör LSFK (Linköpings Segelflygklubb) om nu någon skulle förledas att tro något annat ...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela