Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Rothmans Aerobatic Team - 3

Publicerad 2010-01-13 17:18:00 i Propulärkultur,



I Flygrevyn 5/1976 fann jag ett stycke - mer eller mindre - fantastiskt dokument i form av en artikel skriven av Emilio Azcarate. Den är så att säga berättad från "insidan" av Rothmans-turnéen. Azcarate flög Tiger Moth SE-COO...och om man känner till hans öde läser man dessa rader med en smula extra andakt.



Sidan är klickbar för att underlätta läsning och den avslutade delen av artikeln finns här. Fantastiskt bra skrivet, man blir gripen...

För säsongen 1976 hade Mike Findlay lämnat över ledarskapet för Rothmans Aerobatic Team till Colin Woods (flög alltså som etta i gruppen). De övriga var: Nummer 2. Graham Rutson, 3. Bob Thompson och 4. Dave Perrin samt reserv/speaker Pete Marsden. Det sista namnet sätter jag ett litet frågetecken efter. Enligt en artikel i Allt om Hobby så var Ben Kershaw, som även gjort jobbet föregående år, fortfarande kvar.

Den nämnda artikeln skrevs av Freddy, detta efter pressvisningen på Bromma...och finns här.

Tidigare inlägg i serien om RAT: Rothmans Aerobatic Team - 1 och Rothmans Aerobatic Team - 2.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Gert

Publicerad 2010-01-13 18:24:16

Hej Fredric, vet du mer om vem denna Hasse Hansson var, som kraschade med en SK 16? Jag har nog aldrig hört talas om detta och jag är en sann SK16 entusiast

Postat av: Messerschmitt

Publicerad 2010-01-13 22:12:11

Fantastiskt bra!



Utöver mina tidigare önskningar om Pitts i Sverige vill jag läsa mer om Cassutt i Sveige. Den norskreggade har du ju snuddat vid redan. Vad hände med SE-XCL i Holland egentligen? SE-XDL med motivlacken, var tog den vägen? Anders Trygg har en Cassutt till, var det den som stod på Skå i halvfärdigt skick för några år sen? Kommer -XCL i luften igen? Blir det i så fall med Quaker State-lacken?



En cliffhanger värdig Lödder. Gör ditt allra bästa!



Tack på förhand! =)

Postat av: Ernest Laverdure

Publicerad 2010-01-14 11:55:59

Fanns det någon koppling till det mer sentida Marlboro Aerobatic team?

Var det samma piloter men en anna sponsor måhända?

Postat av: F

Publicerad 2010-01-14 12:49:31

Ernest - Tror inte att finns någon pilot från RAT som hamnade i Marlboro Aerobatic Team, osvuret är dock bäst. En och annan "annan" kändis har också ingått i MAT, t ex Nigel Lamb som kom till UK från RhAF 1980 för att flyga just i denna uppvisningsgrupp.



När RAT la ner sin verksamhet bildade två av piloterna The Vixen Duo och använde Pitts'ar som tidigare ingått i gruppen. Sommaren 1984 slutade deras verksamhet i en tragisk mid-air.



En annan ex-RAT är ju inte den helt okände författaren Brian Lecomber som också öppnade eget när Rothmans slutade sponsra "sin" grupp. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Firebird_Aerobatics

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela