Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

It's the same old song - 1

Publicerad 2008-12-09 21:23:00 i Bästa sommarlåtarna, Musik - 70-tal,


 
Pussycat   Same Old Song

Det är dags för lite nederpop igen, denna gång från sommaren 1978. De som följt bloggen ett tag inser att detta är överblivet matrial från i somras - i vilket fall som helst, det kan inte hjälpas. En liten påpekning också: Same Old Song är ungefär samtida med KC & The Sunshine Band's cover på Four Tops-klassikern It's The Same Old Song från mitten av 60-talet.

Barndomsminnena dyker upp när man lyssnar. Till exempel när grannen, kallad "Fläm", (hans riktiga namn är Lennart) övar på sitt trumset så att det hörs över sommarnejden. Jag försöker egentligen att lyssna på Skivspegeln, men "Fläm" tar över showen och Artur Ringart eller Ulf Elfving borde alltså inte göra sig besvär (min transistor går för övrigt på "full patte"). Men man vet också att om någon timme rullar "Fläms" feta handrollade Cadillac ner för den smala vägen och vidare ner mot stan...och det roliga är över för denna gången, åtminstone för lille mej. Inte nog med att Sverige är borta ur fotbolls-VM alltså...

För Holland gick det lite bättre...och för holländska Pussycat blev det tre veckor i Poporamas "Heta Högen", den första i programmet som sändes torsdagen den 20 juli 1978. Som synes är inte bara namnet på gruppen som får en att småle...


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Farbror Sid

Publicerad 2008-12-10 17:32:42

... soul och disco hos Lae! Då lystrar Sidney!

För övrigt en riktigt bra version, som jag borde minnas... men kan inte säga att jag gör. Men som sagt riktigt trevlig.

Postat av: F

Publicerad 2008-12-10 19:01:42

...he he, trevligt Sidney! Jo, denna borde du kanske komma ihåg ;P Men det är helt förklarligt utifall du inte gör det - inte ens sportradion har fått SR att plocka den ur grammofonarkivet (o nu när Kjell Fröderberg är pensionist så är det tveksamt om de i ö v t skulle hitta plattityden). Jag hade inte känt till gruppen om jag inte haft Poporama-boken.Vissa klara stänk av disco, jodå....men soul blir nog snarare "soul" ;) Man blir likafullt glad...och, som sagt, en del glada minnen på köpet :)

Postat av: Janne

Publicerad 2009-04-06 18:03:45

Minnen!

Jag var med i Pussycats fanclub som hade sin lokal i en butikskällare vid Möllevångstorget.Man fick lyfta på en golvlucka för att komma ner i källaren.

Det var visst Britt Wagner som med sitt Radio Syd fick hit dem,och om jag inte minns alldeles fel så var det på Gamla Tennisstadion dom spelade när dom var i Malmö.

De va tider det!

Postat av: F

Publicerad 2009-04-06 19:24:06

Ojoj...Radio Syd på 70-talet?! Kul info, Janne!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela