Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Got myself just one more dime...

Publicerad 2008-08-18 13:02:35 i Musik - 70-tal,

Det var ju utlovat mer rörande sommar'n -78...City Boy    5.7.0.5.

Drar mig till minnes Janne Gradvalls krönika i ICA kuriren för något år sedan då han träffsäkert berättade om just City Boy's spelning i - tror jag att det var - Finspångs folkets park sommaren -78...detta utan egentligen komma ihåg ett "jota", av enkla "tonårsanledningar". Gradvall alltså.

Låten är i vilket fall som helst en smärre klassiker - in i Poporamas Heta högen den 3 augusti 1978 som Veckans Smash Hit och kvar i fyra veckor. Återigen, det är alltså ganska precis för 30 år sedan...tiden mellan F1-loppen i Anderstorp och Monza.

Det var den regniga perioden på sensommaren -78: Det plockades kantareller och fiskades kräftor i Västra Näs. Got myself just one more dime, But will the operator hold the line - den "line'n" hade inte skrivits idag. Åren 1977/78 var då mitt musikintresse lyfte på allvar, jag antar att det märks kanske? Kan vara en anledning till att jag därför smygstartat en liten serie bloggningar om låtar som hördes den där sommaren för 30 år sedan. Dessutom kanske man ska klargöra att man mer än en gång haft uppe City Boy-relaterade saker här, till exempel Maisonettes Heartache Avenue.

Hmm, whut about en Oaklake-version som "bara" heter 5.7.5.? Av vissa skäl ganska passande..? För övrigt kan det vara kul att tillägga att låten från början spelades in med en helt annorlunda text, då med titeln Turn on to Jesus.  

Kommentarer

Postat av: Farbror Sid

Publicerad 2008-08-18 13:22:36

jodå, jag har märkt din lilla smygstart... och det är väldigt trevligt tycker jag. + Anderstorp race som känns så avlägset, men skoj att läsa om hur det var en gång.

Postat av: F

Publicerad 2008-08-18 19:13:13

Kul! Det kommer mer gamla godingar vad det lider.Det sista F 1-loppet på Anderstorp var nog det som - i efterskott - var det mest unika (unika var väl egentligen de alla, men ändå) med damsugar-Brabham'en o allt :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela