Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Hands up!

Publicerad 2008-08-04 16:11:00 i Musik - 80-tal,Ottawan  Haut Les Mains (Donne Moi Ton Cœur)

Just det, på orginalspråk! To be filed under "dagispop". Fast den mer "korrekta termen" torde vara tuggummipop, ett uttryck som först hördes talas om sig runt 1970.

Som det nämns i texten: Un maximum de sex-appeal (ja, kolla dansen). Året var 1980. Den efterföljande engelska versionen gick  in i Poporamas Heta högen den 11 september 1981, då som Veckans Smash Hit. Duon från Guadeloupe fick vara med i "högen" ytterligare en vecka.

 
Det var Daniel Vangarde och Jean Kluger som levererade låtar till Ottawan. Andra artister som också fick låtar av dessa herrar var till exempel Sheila B. Devotion och Gibson Brothers. Vangarde (aka Daniel Bangalter) är för övrigt pappa till Thomas Bangalter i Daft Punk.


Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Håkan O.

Publicerad 2008-08-04 17:16:46

Gammal dagispop är inte att förakta, det inser man nu men inte när det begav sig......

Jag hade inte en aning om att originalet var på franska man lär så länge man lever. Kanske finns det en tysk version? "Hände hoch"..........

Postat av: F

Publicerad 2008-08-04 21:01:57

"händerna! upp med händerna!" ... skulle inte bli förvånad om Konditorns kommer med den svenska versionen ;)Men man får ett lätt leende av "dagispop", som denna låt, på läpparna...o sen sitter den på repeat i hjärnkontoret...på gott o ont ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela