Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Mystisk stjärna och svart hål

Publicerad 2006-11-16 19:29:33 i Allmänt,

Mystisk stjärna och svart hål

Det går inte långt mellan gångerna det skrivs om flygplan som funnits med i Tintin. Saken är den att denna gång så finns det faktiskt en "riktig" anledning. Idag har jag fått reda på att det ligger en Arado Ar 196  kvar på 12 meters djup i hamnen i Karlskrona. Planet hamnade där efter att ha havererat i landningen i augusti 1947. Just detta flygplan är dessutom av säreget historiskt värde - man önskar att det kunde tala. Tänker inte dra det här och nu, någon annan gång kanske. Artikeln är redan i stort sett skriven.

I Tintin-albumet Den mystiska stjärnan förekommer en knallgul Arado 196. Det katapultstartas från "Tintins" skepp S/S Aurora och i rutan ovan har man precis avläst namnet Peary och därmed identifierat motståndarelägrets fartyg. Det är kapplöpning mellan två expeditioner mot den mystiska stjärnan (som egentligen är en meteor) och den nyupptäckta metallen flintenium, uppkallad efter professor Ferdinand Flintén. Han leder Aurora-expeditionen, som bland annat har svenskt deltagande i form av "...vetenskapsmannen Otto Söderskiöld, författare till märkliga arbeten om solens protuberenser."

En annan märklig sak. Igår fick jag ett överraskande mail från någon som jag inte hört av sedan dinosaurierna strövade på grönbete. Första gången jag träffade henne var hon utklätt till ett svart hål, appropå mystisk stjärna...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela