Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

ESMC 210914

Publicerad 2021-09-14 21:00:00 i Bücker, Hemmafältet, Håtuna, Propulärkultur,

Bücker Bü 131B Jungmann SE-AIK mellanlandade i dag på Eksjö-Ränneslätt (ESMC) på väg söderut, mot sitt nya hem i södra Tyskland.

Håkan Wijkander har sålt flygplanet och det kan sägas återbördas igen till Josef Koch flygsamling. Eller snarare till den som övertagit större delen av den samlingen; Karl-Friedemann Grimminger och hans flygande museum i Aalen-Elchingen.

SE-AIK blir antagligen åter D-EAZO igen vad det lider och hämtades på gamla basen Håtunaholm av Matze Hörber. Under ett par fina höstdagar kan han njuta av flygningen söderöver. Första övernattningen sker i Sebbarp, den andra i norra Tyskland.

Även andra AJ Andersson-produkter fanns för övrigt på plats på Ränneslätt idag. Erik Rönnkvist med fru flög hit med sin Saab 91D Safir SE-LYH och passade på att besöka Putte Kock för lunch.

Första gången som Jungmannen landade på Ränneslätt var den sista juni 2013. Då var flygplanet fortfarande tyskregistrerat och målat i AIK:s färger. Läs gärna om varför det blev registrerat SE-AIK, för det berodde på en helt annan anledning. Missa inte heller inlägget om när konstruktören av flygplantypens son fick flyga med SE-AIK.

Här kommer avslutningsvis några klickbara bilder som jag tog i dag på SE-AIK...

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela