Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Äntligen sammanträde i Onsdagsklubben

Publicerad 2021-12-02 18:58:00 i Allmänt, Propulärkultur,

Ja, som rubriken säger: Det har äntligen varit träff i Onsdagsklubben, detta efter ett uppehåll på snart två år. Men det gick att få till den 1 december, trots att vädret gjorde sitt för att lägga hinder i vägen. Det snöade och blåste rätt bra...

Nils och jag tjuvstartade med att synas i Bodafors och lyssna på ett föredrag. Hade fått med mig min sambos pappa, Bodaforsbördige Thomas, dit.
Kulturgatan Bodafors fanns Kalle och Svante från Warbirds of Sweden och berättade om restaureringsarbetet av FFVS J 22 nummer 22149. Sedan förra sommaren är Svedinos J 22 tillbaka från Frankrike och - trots Covidtider - så tycker jag att man kommit långt med projektet. Som man brukar säga: "Flyger till sommaren". Sedan får man grunna på vilken sommar? 2023?

Därefter till Jönköping för delandet av ett otal sanningar med Onsdagsklubben: Nils, Gustav, Micke och Henke samt yours truly. Det är mer än en gång man tänkt att detta babblande hade varit värt en egen podd.

Vi hällde upp lite CB, Hofbräu och Bitburger, tände Jet A-1-doftljuset och seansen kunde börja. Traditionsenligt flyttades verksamheten senare över till Bishop Arms. Bland ämnen som var på tapeten igår var svenska flygbolagssläktträd, El-34:an och Dromedarer som kastar vatten. Och det som är riktigt roligt är att det finns mer konkret i vissa av dessa ämnen än ni kanske tror. Fortsättning följer...

Att grunna på till nästa gång: Finns det månntro en marknad för MC25-doftljus?

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela