Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Nordiska Weekendmötet på Torslanda 1937

Publicerad 2018-10-09 22:21:00 i Gone but not forgotten, Propulärkultur, Tiger Moth...och Moth,


Bo Rydelius gjorde mig uppmärksam på att denna film nu fanns uppladdad i "duröret". Tack Bo! Här får vi se hur det gick till när det första Nordiska Weekendmötet hölls på Torslanda för 81 år sedan. Jag citerar en bit från sidan 52 ur Aeroklubben i Göteborg, 60 år 1918 -1978 - Torslandaepoken:

På initativ av Gösta Fraenckel anordnades den 12-13 juni det första Nordiska Weekendmötet. Mötet gick i det lättsammas tecken. Första kvällen tillbringade gästerna med värdar på Liseberg och den efterföljande dagen starade med en rundtur i Göteborg. Efter rundturen följde en skämtsam upplagd flygtävling där det gällde att göra vissa iaktagelser över fem städer på en timma. Sammankomsten var så fint upplagd att deltaga inte förorsakades några extra kostnader. Såväl förplägnad som logi samt viss kvantitet drivmedel ingick.

Enter Nordiska Weekendmötet 2019! Var ska vi vara? Hm, Torslanda är nedlagt sedan över 40 år. Jag vet! Bromma! Och Swedavia ska se till att deltagarna inte förorsakas några extra kostnader! Det vill säga, bjuda igen för att Bromma i överhuvud taget finns kvar. 😉

Kolla gärna även inläggen Med "Det flygande skägget" t o r England 1932 och Nordiska Flygpokalen 1934 samt Kaggen filmar 1939.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela