Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Say Goodbye To Hollywood - 2

Publicerad 2018-11-09 13:33:00 i Musik - 70-tal,


Ronnie Spector Say Goodbye To Hollywood

...har omtalats här på bloggen ett antal gånger. Bara låten dessutom ett otal gånger. Här framförs den på Top of the Pops i oktober 1977. Följande skrevs i ett inlägg för över tio år sedan:

1976 släppte Billy Joel albumet Turnstiles där just Say Goodbye To Hollywood finns med. Den släpptes också på singel i en liveversion 1981 och blev då en Top 20-hit. Joel, som den utpräglade Long Island-kille han är, känner sig trött på att bo på den amerikanska västkusten - och när man lyssnar på texten så är ju det inget man direkt missar.

En "populär" förklaring för låten är annars att den handlar om
Ronnie Spector, att hon då hölls fången av sin ex-make Phil Spector. Och det är nog så att Billy Joel och producenten Phil Ramone hade Spectors The Wall of Sound i tankarna när man spelade in låten, eller hur?

Hur skulle då en version med Ronnie Spector låta? Tidigt nästkommande år hade Ronnie Spector kommit ut från "fångenskapen" och kom då att spelade in låten.
Den producerades av Little Steven och The E Street Band fick i detta fallet ikläda sig rollen som "The Wall Of Sound".

Sanningen är att Billy Joel var inspirerad av Be My Baby när han skrev denna låt, och det är rätt ordentligt tydliggjort av honom själv här.

Fast jag tycker fortfarande att Nigel Olssons version av Say Goodbye To Hollywood är den bästa. Men det vet ni. Trevlig Helg!

Bobby's drivin' through the city tonight
Through the lights in a hot new rent-a-car

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela