Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Aeroklubben i Göteborg fyller 100 år - firande på Säve den 8-9 juni

Publicerad 2018-05-19 10:50:00 i Propulärkultur,

Aeroklubbens hundraårsjubileum skall firas med stil!

Flyg in och hälsa på oss under helgen den 8-10 juni 2018! Aeroklubben i Göteborg startades av lokala flygentusiaster bara 15 år efter att Wright Flyer flög 852 fot (motsvarar 260 meter) i Kitty Hawk, North Carolina, USA. Aeroklubben har nu stått för flygning och flygutbildning i 100 år, detta i en stad som nu är känd för teknik och innovation, likväl som en västkustens pärla. Och nu blir det party!
 

ESGP – Säve Airport  -  Göteborg, Sweden  -  8 – 10 juni 2018

 

Helgen bjuder på seminarier, flygutställning och även lite flyguppvisning.

Aeroklubben har kommit långt sedan 1918 och flyget har utvecklats mycket. Därför hoppas vi att du vill ansluta dig till alla spännande seminarier om flygets framtida utveckling.

Som en del i klubbens Fly-in, kommer Nordic Ecoflight att hålla en hel del seminarier om utvecklingen inom fossilfritt bränsle och el-flyg. Detta kan du avnjuta nere i berghangaren. Kom och lyssna på internationella aktörer som Pipistrel och Terrafugia och även våra svenska experter inom både bränsle och flygplansutveckling.
 

Tusentals besökare kommer för att delta i helgens Barnens Flyghelg och Helimeet. Här finns nåt för alla!
 

– Vi har massor att fira i år! Förutom att vi fyller 100 så öppnar äntligen flygplatsen upp igen och kan ta emot besökare igen, berättar Aeroklubbens ordförande Måns Theorin.

– Och det är också underbart att Säve Flygplats bjuder på landningsavgiften denna helgen, fortsätter Måns.

Det arbetas på program och deltagare in I det sista. Senaste nytt är att även EASA och Transportstyrelsen vill komma och berätta om sina planer: Boka slottid och läs mer på vår webbsida: http://flyin.aeroklubben.se
 

Utnyttja busstransporten! Göteborg har utvecklats från traditionelt skeppsbygge och industri till ett högteknologiskt centrum för kreativitet och utveckling. Med detta kommer en coolare cafékultur och ett intressantare uteliv. Men glöm för all del inte Liseberg! Volvo Bil lånar oss två minibussar och vi kör dit du vill om det går och inom rimliga gränser.
 
For more info, please check http://flyin.aeroklubben.se or email to flyin@aeroklubben.se

Detta inlägg är baserat på en pressrelease som gick ut för några veckor sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela