Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Fire Boss sätts in mot bränderna i Sverige - 3

Publicerad 2018-07-30 15:50:00 i Allmänt, Brandflyg,


Nu blir det intressant! Häng med i denna video som visa hur de två Air Tractor AT-802F Fire Bossarna opererar. Det finns en hel del matnyttigt att lära sig, mycket "bang for the buck" som man brukar säga i det stora landet i väster.

I media heter det att dessa flygplan är portugisiska, fast de fakto är spanskägda. De opereras av spanska Avialsa, som har ett dotterföretag vilket innehar agenturen för tillverkaren i Europa, Air Tractor Europe SL. Avialsa har ett kontrakt med det portugisiska företaget Agro-Montiar, som i sin tur har kontrakt med brandbekämpning den portugisiska krishanteringsmyndigheten Autoridade Nacional de Proteção Civil (ANPC). Och det är via ANPC som Fire Bossarna gjorts tillgängliga för Sverige.

EC-MML och EC-MRA, vilket är de spanska registreringar flygplanen bär, gör sin sista dag i insatsen imorgon och återvänder hem på onsdag. Se även de tidigare inläggen Fire Boss sätts in mot bränderna i Sverige och Fire Boss sätts in mot bränderna i Sverige - 2. AT-802 lär för övrigt vara aktuell för Saab Target (!?).

Krister K Sundberg tog denna bild den 27 juli då de bägge AT-802F startar i rote från Örebro för jobb norrut...

Kommentarer

Postat av: Magnus

Publicerad 2018-07-30 19:15:17

Väldigt effektivt, verkar väl anpassade för Svenska behov!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela