Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

And in a chauffeured limousine...

Publicerad 2018-07-06 20:20:00 i Bästa sommarlåtarna, Musik - 70-tal,


The Stylistics  I Can't Give You Anything (But My Love)

...var en stor hit den varma sommaren 1975 och blev englandsetta under några veckor i augusti. I hemlandet USA orkade den "bara" upp till plats 51. Stylistics hade nu bytt producent, från att under många år jobbat tillsammans med Thom Bell inlett ett samarbete med Van Allen Clinton McCoy. Den senare hade ju för övrigt en rejäl hit under eget namn denna sommar. Om du vet vilken låt jag menar hör du också att den är släkt med I Can't Give You Anything (But My Love).

Rubriken är plockad från texten och är en av de få gångerna - om någonsin annanstans? - jag stött på ordet chauffeured.

The Stylistics och Van McCoy var sajnade till AVCO. Bolaget sysslade/sysslar med mycket olika saker, men främst flygrelaterade, och grundades från början av Pan Am-bossen Juan Trippe redan 1929. 1968-76 hade man även ett skivbolag, AVCO Records.
Denna kladd med loggorna för The Stylistics (tidigt 70-tal) och AVCO gjorde jag för cirka tjugo år sedan. Satt på en vägg nära skrivande plats ända tills för någon månad sedan.
 
Sommaren 1975 var kanske den torraste och varmaste av 70-talssomrarna. Och de var några stycken som var just det; heta och torra. Ungefär som i år alltså.

Andra "ombloggade" låtar som var heta hits sommaren 1975 var till exempel The Captain & Tennille med Love Will Keep Us Together, BeeGees med Jive Talkin', War med Why Can't We Be Friends?  och Chris Speddding med Motor Bikin'. Trevlig Helg! Häpp!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela