Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Oskarshamns flygplats räddad

Publicerad 2018-02-07 15:17:09 i Allmänt, Propulärkultur, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,På tisdagsmorgonen kom det ett pressmeddelande om att fyra partier i Oskarshamns kommun har ändrat sig vad det gäller nedläggningsbeslutet av flygplatsen, som fattades i december - se till exempel det tidigare inlägget Skriv på för Oskarshamns flygplats.
 

Företrädare för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet och Miljöpartiet för har enats om att riva upp beslutet. Driften av flygplatsen ska fortsätta med samma tekniska status som innan detta fattades. Så här berättas i en artikel hos SR P4 Kalmar:
 

Den massiva opinionen för att bevara flygplatsen som initierades av Folkinitiativet bevara Oskarshamns flygplats har därmed gett resultat.
 

Det kommunala aktiebolaget UTAB får krav på sig om att minska kostnaderna för flygplatsens drift. Bolagets underskott i fjol blev 852 000 kronor. Man får också ett nytt ägardirektiv. Det blir bland annat möjligt att låta en annan aktör sköta driften.
 

 
Läs även denna lite utförligare artikel publicerad av Östra Småland. I samma tidning uttalar sig även en företrädare för Folkinitiativet bevara Oskarshamns flygplats:
 

– Det är bra att man nu fattat ett beslut som möjliggör en långsiktig lösning för Oskarshamns flygplats, och den för Oskarshamn så viktiga infrastrukturen, säger Leif-Erik Johansson, en av initiativtagarna till folkinitiativet Bevara Oskarshamns flygplats.
 

– Det gör att de olika intressenterna i flygplatsen kan vara med och utforma dess framtid tillsammans med de olika behov som finns i kommunen när det gäller flygverksamhet.Goda nyheter med andra ord! Man undrar personligen även lite smått om det kan ha varit så att MSB har tagit underhandskontakter med vissa personer i nyckelposition i Oskarshamn?

De fyra partierna i Oskarshamn som rev upp nedläggningsbeslutet ansåg att detta tillkommit förhastat. Hur var det förresten med Gävle/Rörberg? Apropå förhastat nedläggningsbeslut..?

Kommentarer

Postat av: ©

Publicerad 2018-02-07 20:27:05

Underbara nyheter!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela