Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Samhällsproblemet Swedavia

Publicerad 2017-09-12 08:54:00 i Allmänt, Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,...är ett ämne för en debattartikel signerad Johan Wiklund som igår kväll publicerats av Dagens Industri. Ett citat:

Svenska statens Swedavia driver bara tio flygplatser, trots att Sverige är 40 procent större än Norge. Det är en galet låg siffra som har genererat ett svagt flyg-Sverige och ett svagt flöde till Arlanda, som har svårt att stå sig i den internationella konkurrensen. Det skadar landet och näringslivet och även vår huvudstad.

Swedavias kompetens och fokus ska ligga på det flygoperationella ansvaret men hamnar snarare på parfymbutiker och lounger inne i terminalerna i den del som kallas commercial services.

Som jag brukar säga: Swedavia - svenskt flygs fiende nummer 1!

Fast det räcker faktiskt inte med flyget i Sverige. I egentlig mening är Swedavia ett samhällsproblem modell större, större än många av oss faktiskt känner till. Johan har i denna debattartikel pekat på hur Swedavia snarare drar isär Sverige än tvärtom. Sedan gäller det för våra styrande, byråkraterna och media att förstå vad flyg är - hur allt hänger ihop från ultralätt till trafikflyg - för att flyg ska vara den hävert i det svenska samhällets tjänst som faktiskt behövs. Det handlar i grund och botten om demokrati, flyg är ett viktigt verktyg i dess tjänst.Så här skrev jag i ett blogginlägg i slutet av förra året:

Jag har mer och mer reflekterat över det jag kämpar för, där bloggen är det främsta verktyget: "Kriget" mot främst Swedavia och annan form fördumning/förstörelse inom flygsfären. Att man inte inser behovet av flyg - alla former av flyg - i Sverige. Våra kommunikationer och infrastruktur är faktiskt en demokratifråga, och att flyga kommer alltid vara det vinnande sättet i ett land av Sveriges storlek, geografiskt och befolkningsmässigt. Det är ofrånkomligt över en överskådlig tid framöver. Denna kamp känns dock hopplös, man kammar knappast hem seger på seger. Eller snarare; aldrig. Det är mycket frustrerande...

Som det är nu skjuter vi oss i foten mest hela tiden tack vare kortsiktigt och rent av idiotiskt tänkande. Snacka om massakrerad fot, men det man inte har i huvudet...

Läs Johans artikel och dela den vidare!

Testbild

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela