Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Starfighter-dokumentär

Publicerad 2017-10-18 08:42:43 i Kalla kriget,Dags för en tysk språkövning! Kolla in denna högintressanta dokumentär från 2015 om det tyska Starfighter-traumat. Har skrivit om F-104 tidigare här på bloggen. Se främst The Vikings of the Bundesmarine. Därifrån saxar jag följande:

Minns ni den gravida synålen? Eller The Silver Sliver? Tjärat barn har många namn, eller vad är det man brukar säga? I detta fall rör det sig om Lockheed F-104 Starfighter. Redan under sin tid i tjänst i olika länders flygstyrkor så uppnådde F-104 kultstatus, man kan fråga sig varför? Som flygplantyp har den även ett renomé som Widowmaker - eller som tyskarna säger; Witwenmacher, för tyskarna fick mer än sin beskärda del av haverier med sina Starfighter.

 
Men varför hände detta i så stor omfattning just tyskarna? De första åren hade man en rent förfärlig haveristatistik. Andra länder som använde typen upplevde inte riktigt samma problem. Det finns flera aspekter i detta och är mycket bra sammanfattat i denna ZDF-dokumentär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela