Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

För musiken - ur tiden

Publicerad 2017-10-27 13:33:00 i Musik - 70-tal,Elton John & Kiki Dee   Don't Go Breaking My Heart

...var "Veckans Smash Hit" i P3:s Poporama den 5 augusti 1976. Låten fick ytterligare tre veckor i programmets så kallade "Heta högen". Då hade Don't Go Breaking My Heart legat ett på englandslistan ett tag - totalt blev det faktiskt sex veckor på raken i juli och augusti. Den var även etta på amerikanska Billboardlistan...och det under alla veckorna i augusti.

Men frågan är om inte detta ändå toppas av det faktum att Elton och Kikis evergreeen blir Veckans fredagstreat på lae.blogg.se i slutet av oktober 2017! För att travestera på ett känt valspråk: För musiken - ur tiden. Detta sagt med en viss dubbeltydighet, för låtskrivarna Ann Orson (pseudonym för Elton John) och Carte Blanche (pseudonym för Bernie Taupin) var ju redan 1976, med Don't Go Breaking My Heart, ute efter att återskapa något som då lät tio år gammalt...

Nu över till något som istället ligger i tiden: Trevlig Helg! Häpp!

För mer Elton John här på bloggen, se till exempel Are You Ready? och Elton och duffel.

Kommentarer

Postat av: Birger

Publicerad 2017-10-27 21:57:19

Är en av mina favvolåtar mycket beroende på att jag under mina engelska år närvarade på Queen's livekonsert i Hyde Park september 1976. Där framträdde även Kiki med sitt band. Hon sjöng den låten till/med en pappfigur av Elton.

Tack för ett återuppväckt minne.
/Birger

Postat av: Peter S

Publicerad 2017-10-28 23:53:33

En riktigt bra fredagstreat, Tack!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela