Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

Ny look på D-ESTT

Publicerad 2017-11-18 12:06:00 i Propulärkultur,



Fick tillgång och möjlighet att lägga ut lite bilder tagna av Micke, från när han och Mårten hämtade hem den senares JetPROP från lackverkstaden utanför Montpillier. Ett förstklassigt målarjobb gjort av samma firma som normalt lackar nya TBM:er...

 
D-ESTT är en turboprop-konverterad Piper PA-46 Malibu. Den är i gott sällskap då flera hundra modifieringar av Malibuer genom åren gjorts av Rocket Engineering i Spokane, Washington, USA, under namnet JetPROP DLX. Man fick sitt STC 1998, med andra ord för snart 20 år sedan.



Flygplanet startade sitt liv som en Piper PA-46-350P Malibu Mirage i slutet av 1996. Tio år senare hamnade kärran i Sverige.
 
 
Man kan av registreringen att döma kanske tro att planet är baserat på ESTT, det vill säga Söderslätt. Men nej, det skulle nog inte funka. Hemmabasen är dock inte fasligt långt därifrån, Sturup ESMS. (Såg förresten nu att D-ESMS är till salu. By the way...)



Ner till Montpillier flög M & M i Tiger SE-KSZ - en resa som var lite krävande, och det hör väl årstiden till. Lär bli avhandlad på en kommande onsdagsklubb. Nu står SE-KSZ inför samma behandling som D-ESTT. Kanske blir det ett inlägg Ny look på SE-KSZ vad de lider?
 
Se även inlägget ESGJ 161019. Ska avrunda med ett par bilder tagna tidigare i denna JetPROPs karriär. På Axamo för något år sedan...



...och på Kjula sommaren 2011. Då som fortfarande svenskregistrerad...
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela