Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Säve - 31

Publicerad 2017-05-06 11:20:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,


Åter dags för ett blogginlägg om Säve flygplats. Igår kväll gick både Platzer och Serneke ut med pressreleaser där det tillkännagavs att den senare nu köper även området öster om bana 01/19, det vill säga gamla Säve Depå. Eller enkelt utryckt, det gamla flottiljeområdet som en gång huserade Göta Flygflottilj, F 9.

Denna notis är införd i dagens Göteborgs-Posten.


Notera att Volvo överlät området på Platzer så sent som i december förra året. Samma månad som bizjetföretaget Blue Chip Jet försvann från arenan och deras Falcon 7X överfördes till en dansk operatör.

Det ryktas om att det finns planer att anlägga en batterifabrik på det nyinköpta området.

Idag var det för övrigt tänkt att en dansk och en norsk DC-3 skulle landat på Säve, men när man för närvarande inte tillåter trafik med icke baserade flygplan, har dessa besök ställts in.

Kommentarer

Postat av: gbg

Publicerad 2017-05-06 18:16:12

Serneke verkar vara en ännu sunkigare ägare än Swedawia, vilket ändå är ganska väntat eftersom de först och främst är ett fastighets/byggbolag. Nu slösas alltså en prima flygplats bort till att (eventuellt) bli batterifabrik, bostadsrätter, bilbana eller annat tjofaderittan som lika gärna hade kunnat byggas någon helt annanstans. Mutpengar har bytt händer rätt flitigt i den här historien misstänker jag.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela