Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Säve - 32

Publicerad 2017-07-11 05:54:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,Somliga av er därute minns kanske inlägget The Battle Of Säve - 30 som publicerades i april. Sedan den 10 april har Säve (ESGP) varit stängd för extern trafik. Det vill säga bara baserade flygplan och helikoptrar har fått trafikera flygplatsen. Sedan man stängde Sävetornet förra året blev det inte riktigt som man tänkt sig - läs The Battle Of Säve - 29.

Snacket har gått sedan slutet av förra månaden, men via olika kanaler har det nu blivit känt: Från 1 januari 2018 är Sävetornet igång igen, och det med flygledningsfunktion på plats (och inte AFIS-nivå alltså).

Glädjande! Detta tyder på att Serneke satsar på Säve...även som flygplats. Synd att man kanske hann att riva ut rätt mycket trafikledningsutrustning i tornet. Är det Swedavia vi ska tacka för det i så fall?

Kommentarer

Postat av: Mats

Publicerad 2017-07-11 10:05:09

Hur tillförlitliga är uppgifterna?

Postat av: Hans

Publicerad 2017-07-11 10:47:48

Det är enligt uppgift ingenting "utrivet" ur tornet, det är bara stängt. Sen är det väl 112-flyget som ligger bakom att tornet öppnas, och de ska finansiera också. 112-flyget var tydligen också anledningen till att flygplatsen stängde för extern trafik... Positivt är det iallafall! :)

Postat av: Anders S

Publicerad 2017-07-11 16:47:52

Dörren in till flygledardelen av tornet stängdes, men inget lär var utrivet, men det finns delar som man med stor sannolikhet måste byta ut/modernisera för att tornet skall godkännas av TS.
Ingen modernisering har skett på många år pga. tornets osäkra framtid.
Vet att gamla TL kommenterade att det fanns stort behov av att byta viss utrustning.
Såvitt jag förstått kommer den största delen av kostnaderna betalas av VGR.
Enligt Serneke skall man försöka att inte "skinna" GA-verksamheten. Vad det innebär står skrivet i stjärnorna!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela