Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

The Battle Of Rörberg - 2

Publicerad 2017-01-04 20:56:00 i Flygföretagande, Propulärkultur,

 
Fick för ett tag sedan tillgång till en mycket välresearschad text skriven av Anders Hellström, som skickats till Gävles kommunfullmäktige med anledning av beslutet de tog om nedläggning av sin trafikflygplats. Detta skrev jag om i det tidigare inlägget The Battle Of Rörberg.

Ett citat från Anders text:
 
Jag känner att jag inte nått fram till KF ledamöter varför jag skickar detta med ytterligare förklaringar. Jag kommenterar KF-mötet samt andra händelser som har betydelse. KF-protokollet justerades och anslogs 2/12 och en överklagan är inlämnad i förrgår tisdag den 20/12.
  
Inledning av Inger Källgren Sawela (IKS). Hon säger ”att flygplatsen lagts ned minst två gånger”. Vad betyder det. Jo man kan inte effektuera sina beslut eller att besluten var/är felaktiga. Vidare säger hon ”Det är en flygplats i Sverige som går med vinst”. Senast öppna statistik från Transportstyrelsen säger att minst sex flygplatser går med vinst. I senaste årsredovisning från Swedavia är samtliga 14 statliga flygplatser redovisade i klump och går tillsammans med ca 600-800 miljoner i vinst.

"Flygplatsen har utretts igen". Detta är inte korrekt. Det är ingen riktig utredning när man exkluderar ett alternativ som skulle fungera och dessutom är det billigaste alternativet. Man har utrett endast ett alternativ, fjärrstyrningsalternativet. Till detta kom nedläggningsalternativet som nu omvandlats till avvecklingsalternativet. Det av mig efterfrågade tredje alternativet har inte utretts. Det är naturligtvis tacksamt att man vill utreda ett upprustningsalternativ men då får man inte låsa sig till ett oerhört dyrt och icke efterfrågat alternativ. Jag säger det igen, fjärrstyrningsalternativet är inte efterfrågat. Att det kommit så här långt finns det en eller flera orsaker till.

Läs hela Anders text här.

Detta dokument bör läsas av samtliga som tycker att nedläggningen av Rörbergs flygplats är en skandal från början till slut. Om inte annat så tycker man det efter läsning...

Kommentarer

Postat av: Björn

Publicerad 2017-01-04 21:38:57

Hej Fredric, länken funkar ej just nu...

Men här är en annan

https://drive.google.com/file/d/0B5LarZvirnDZU3R1WFhWTDFVdi03Z3pnQXBiZ09GaDlzN0pz/view?usp=sharing

Svar: Eftersträvar så kort URL som möjlig :) https://drive.google.com/file/d/0B5LarZvirnDZU3R1WFhWTDFVdi03Z3pnQXBiZ09GaDlzN0pz/
Bör funka nu.
Lazerjesus

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela