Lae - inte bara en stad på Nya Guinea

Flygkultur i bloggosfären sedan 2005

The Battle Of Bromma - 73

Publicerad 2016-10-03 10:44:00 i Swedavia - svenskt flygs fiende nr 1,

 
Läs och begrunda denna annons där man presenterar Bromma flygplats. Första stycket till exempel:

Bromma flygplats, Cityflygplatsen i Stockholm, är en väl fungerande flygplats som tillgodoser allmänflygets, regionalflygets och flygresenärernas behov flygplatsservice nära city.

Notera ordningen, att allmänflyget nämns först.



För några dagar sedan publicerade SVT en artikel om Bromma flygplats och de nyinvesteringar på en och en halv miljard kronor som Swedavia kommer attt göra där. Jag saxar följande ur slutet:

Bromma flygplats fyller 80 år i år och ombyggnaden kommer att ta hänsyn till de K-märkta byggnaderna som berörs.

– Vi vill lyfta fram den spännande historiska betydelsen som flygplatsen har, avslutar Peder Grunditz.

Om Swedavia och dess flygplatschef på Stockholm-Bromma flygplats haft någon pejl på historia skulle man hanterat allmänflyget på Bromma helt annorlunda: Allmänflyget ÄR anledningen till att Bromma flygplats finns kvar idag! Det är sanningen, flygplatschef Peder Grunditz! Lyft fram det istället för att enögt svamla om Brommas historia! Swedavia är inte bara ett huvudlöst bolag, det är även hjärtlöst. Detta med att vurma för Bromma flygplats historia är ju knappast Swedavias paradgren - det känns bara påklistrat och ytligt samt i grunden utan hjärta.

Annonsen högst upp är "undertecknad" med Luftfartsverket - vi arbetar för dig som flyger. Något som Swedavia knappast gör fullt ut. Nej, den statliga flygplatskoncernen har ju numera en annan tämligen välkänd slogan: Swedavia - svenskt flygs fiende nummer 1.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lazerjesus

Les Aventures de lazer du Jesus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela